kawa przed badaniem TSH

Podobne

Rymolandia

Temat: agulka, a jak Ty się czujesz?
tych wszystkich specyfikach, którymi się faszerowałam? Dziś odebrałam wyniki badań na tarczycę i wyszły mi przeciwciała przeciwtarczycowe znacznie podwyższone - może to jest przyczyna moich strat? Chociaż dziwne, że TSH mam idealne: 1,56. Lekarze zwykle dają skierowanie tylko na to badanie i jak wyjdzie dobrze, to już nic nie badają... Agulko, trzymaj się i bądź silna!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,49038916,49038916,agulka_a_jak_Ty_sie_czujesz_.html



Temat: Guajazyl
... Owu mam miedzy 15-19dc to od kiedy mam brac ten syrop i ile ??? > > Ps. A przy okazji TSH robi sie naczczo ?? moge wypić kawe i badanie zrobić...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,21004111,21004111,Guajazyl.html


Temat: plamienie implantacyjne????????
dawno nie robiłam badań, te wyniki są z połowy lutego: prolaktyna 341 mlU/l norma 40 - 530 prolaktyna po leku 4251 mlU/l (wiem, że bardzo dużo, dlatego biorę parlodel) DHEA -SO4 345 ug/dl norma 35 - 430 tsh 3- cia generacja 1,36 ulU/mL norma 0,4 - 4,0 testosteron 2,02 nmol/l norma do 3,9 te badania zleciał mi gin. wszystko w normie oprócz ... a wczoraj kawa z mlekiem. cykle mam nieregularne od 26 do 32 (przed parlodelem były 30- 32 dniowe). 14 dc zrobiłam test owu i kreska testowa była dużo ciemniejsza od kontrolnej....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,41123769,41123769,plamienie_implantacyjne_.html


Temat: przygotowania do ciazy
łykaj folik i dobrze się odżywiaj, skończ z wszelkimi dietami, zrób morfologię i mocz i upewnij się, ze jesteś zdrowa, sprawdź czy miałaś różyczkę, czy warto się zaszczepić, możesz zrobić badania na toksoplazmozę i cytomegalię, podpytaj mamę czy nie ma w rodzinie problemów z tarczycą, jeśli tak - zrób poziom hormonów TSH i FT4, upewnij się czy masz aktualną cytologię, jeśli Ty lub mąż jesteście palaczami - to trzeba rzucić nałóg, jeśli uwielbiasz kawę - możesz zacząć się ograniczać - w ciąży max. 1 słaba dziennie:) poczytaj sobie trochę o testach ciążowych, ale...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,10669,10052687,10052687,przygotowania_do_ciazy.html


Temat: TSH czy na czczo?
margaretka2002 napisała: > TSH na pewno mozna robic po sniadaniu! Co hormony maja wspolnego z jedzeniem?!? Masz rację. Dzwoniłam do laboratorium. Zawsze wszyscy robią badania na czczo, więc pewnie stąd mi się wzięło takie przekonanie. Nigdy tego nie weryfikowałam. Zawsze denerwowało mnie to, że muszę czekać z poranną kawą, aż do zrobienia badań - a wystarczyło tylko zadzwonić do laboratorium......w końcu kto pyta nie bładzi i wiele się dowie > Tyle, ze jesli chcesz w tym dniu wziac tabletke po badaniu, to nie mozesz jesc. tzn. tablętke wziąć po badaniu a zjeść śniadanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,39034598,39034598,TSH_czy_na_czczo_.html


Temat: Jestem załamana!!!
Jestem załamana!!! Jestem załamana może najpierw podam moje wyniki jak można to proszę o interpretacje ich OB 5mm/h [0-15] TSH 3,300 norma[3,8-5,7] ft4 1,230 norma[0,932-1,71] ft3 5,040 norma [3,95-6,8] cholesterol 217 norma [150-200] po badaniu usg które zrobił mi sam lekarz wychodzi ze mam powiekszona tarczyce,powiedzial tez ze nie nadaje sie do ciecia, ale jest powiekszona i po badaniach tpo zastosujemy leczenie ... kawalek ciasta,albo jedza chleb czy słodzą kawe wygladają tak jak ja i tak się czują.Czy to znaczy,że już zawsze tak będę wygladała.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,39351922,39351922,Jestem_zalamana_.html


Temat: 1,5 roku po radiojodzie i problem...
1,5 roku po radiojodzie i problem... Witam, Jestem 1,5 roku po jodzie,jestem pod stała kontrola mojego endo, dwa miesiące temu TSH 3,8, biorę eutyrox w dawce pn-pt 50, sob-nd 75, czułam sie super.... do ubiegłego tygodnia gdy dostałam potwornej tachykardii, dobrz ze miałam przy sobie z przyzwyczajenia propranolol bo nie wiem co by było.... zrobiłam badania w obawie, że nadczynność wraca a tu wyniki TSH 6,7 FT3 2,20 (norma 2 do 4,40) FT4 0,96 (norma 0,93 do 1,70) napad tachykardii był nagły, nie wywołany stresem, w nadczynności często mi się to zdarzało, puls ... nie pierszy raz) wzięłam eutyrox 75 i popiłam kawą, może to przyspieszylo nadmierne nagłe wchłonięcie leku i to pobudziło nadmiernie serce, nie wiem , kombinuję , może ktoś z Was tak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,93799973,93799973,1_5_roku_po_radiojodzie_i_problem_.html


Temat: Euthyrox w jakich porach dnia???
bo myślałam ze to przyczyna tego stanu ale neistety. Moze lepiej brać zawsze lek o tej samej porze w godzinach rannych? Badanie robiłam niedawno wynik w normie, co prawda tylko TSH wyszło 0,83 (0,40-4,00)ale jutro powtórzę i zrobię dodatkowo ft3 i ft4 Dodam że moja endokrynolog kiedyś mi powiedziała ze niepotrzebnie robię to ft3 i ft4 bo wynik TSH wystarcza ale czytając...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,105167252,105167252,Euthyrox_w_jakich_porach_dnia_.html


Temat: Wysoki cholesterol i cukier
Ten endo, ktory mial watpliwosci ze to blad laboratorium powinnien dac skierowanie na powtorzenie badan, a nie zakonczyc sprawe. Usg tez wskazuje na jakis problem (obnizona echogenicznosc). No coz ale o ... moglam sie pogodzic z tym ze mam przyjmowac ten lek do konca zycia, a przeciez TSH bylo prawie w normie - niewazne zmeczenie - to pewnie stresujaca praca, no coz ze senna wypije jeszcze jedna kawe, szkoda tylko ze nie moge zrzucic tych kilku kg nadwagi i w ten sposob obrazilam sie na endo i przez 2 nastepne lata jakos egzystowalam, teraz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,59570409,59570409,Wysoki_cholesterol_i_cukier.html


Temat: Czy brać Letrox?
Alexnatalia, nie jesz głównie warzyw i ryb, tylko chyba głównie chleb? ;) Dużo chleba plus kawa, to gwarantowane tycie u kogos, kto nie ma idealnie zdrowego organizmu - poczytaj sobie Montignaca ... warto zrobić (na czczo, przed tabletką) badanie TSH, ft3, ft4. Na podstawie tych wyników będzie widać, czy masz odpowiednio dużo hormonów tarczycy (odpowiedzialnych za chudnięcie i tycie). Obas dobrze Ci radzi,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,76976131,76976131,Czy_brac_Letrox_.html


Temat: Klub wzjamego wsparcia "MERIDÓWKI"
km na rowerze z czego jednego dnia zrobiłam rekordowy wynik aż 51 km. O porazkach niebede pisać Teraz waże 83 kg iii czuje sie lepiej- niestety zrobiłam badania na hormon tsh...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,46219,64620479,64620479,Klub_wzjamego_wsparcia_MERIDOWKI_.html


Temat: meridia - biore !!!
Moje Drogie, Zgadza się w 100% z anettka1177! Ja Meridie 10 wzięłam 8 stycznia po: - wizycie u endykrynologa - usg tarczycy - badaniach ( morfologia, TSH, próby watrobowe) I moje ... około 2l. dziennie i oczywiście jem! Nie po 17:00, ale jem 3 -4 posiłki i podstwawa śniadanie! Tak, odstawilam kawę. A kiedy mam ochotę na cappucino, to zawszę mogę je zrobić...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,46219,75353976,75353976,meridia_biore_.html


Temat: dlaczego?
zmienioną dawkę wiec czekam na powtorne badania. FT4 mam w normie ale na końcówce. Co do kawy to nie radzę chlać ją wiadrami bo niestety daje to w żełądek, a jak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,33908673,33908673,dlaczego_.html


Temat: Zawroty glowy
Leki biore od 5 lat. Badania robilam pod koniec kwietnia: TSH 16% fT3 55% fT4 48% TPO 5000 ( neg. do 40, pozyt. powyzej 50 U/ml ) wyniki przed zazyciem tyroksyny. ... Hashimoto" poczytam i moze bede troszeczke w tym temacie madrzejsza. A z tym piciem wody to moze to byc strzal w dziesiatke- uwielbiam kawe i herbate a mineralna to tak z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,80395499,80395499,Zawroty_glowy.html


Temat: Pytanie do naszych chłopaków z haszi ?
na zmiane aby sie jakos trzymac. Mierzyłem sobie cisnienie to zawsze miałem strasznie niskie. Gdy pierwszy raz zrobiłem TSH to mi wyszło 24 pozniej miałem jeszcze podczas leczenia skok do 85 (sic!). Na twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawiał. Wydatek kilkanastu złoty na badanie to zadne pieniadze a jest pewnosc. Przeciez hashi jest wtedy naprawde uciazliwe kiedy jest nie leczone... Pzdr...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,42383092,42383092,Pytanie_do_naszych_chlopakow_z_haszi_.html


Temat: jak rozpoznać bulimię u córki
sama nie mam takich doświadczeń.. przynajmniej osobiście... moja siostra jest bulimiczką... i nie tylko.. wiem, ze niezbedne bedzie badanie hormonu TSH - chodzi o tarczycę. Elka (moja siostra) wpędziła sie w ... jej uwagę że czuc od niej wymiocin... nie pozwól zniszczyc swojej rodziny.. bo ja juz jej nie mam :( zwróc uwage czy nie pije zbyt duzo kawy.. koniecznie zrób morfiologie córki.....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,592,79836796,79836796,jak_rozpoznac_bulimie_u_corki.html


Temat: Ucisk w gardle i klopoty ze snem
dosc drogie, czekalam dwa dni na wynik, samo zrobienie TSH nie jest miarodajne, z wynikami do endokrynologa, guzki nie musza byc przyczyna duszenia); - ostatni z poznanych przeze mnie wariantow - stres, o ktorym pisalam w moim ostatnim poscie :( Rozwaz to, co Ci tutaj "zreferowalam" podejmij sie zrobienia wyliczonych badan, ja juz wykluczylam wszystko i znalazlam przyczyne, przynajmniej tak mi sie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13789527,13789527,Ucisk_w_gardle_i_klopoty_ze_snem.html


Temat: TSH - czy trzeba na czczo? (n/t)
Boże co za chrzanienie ,badanie tsh ROBI SIĘ nad czczo, mozna ewentualnie na godzine przed badaniem wypić szkalnke niegazowanej wody mineralnej ,zadnej kawy ,soków ani herbat,pozdrawiam Kasia z forum choroby tarczycy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,31636912,31636912,TSH_czy_trzeba_na_czczo_n_t_.html


Temat: Zespol jelita drazliwego
Staram sie jesc regul;arnie 5 razy dziennie-sniadanie roznie-np.kanapki(chlec razowy albo zytni-z wedlina albo np.serkiem wiejskim i zawsze warzywa.Kawe pije jedna mala i zawsze ze smietanka. kolo 11 jem np.aktiwie albo jakis ... na slodycze!!!od czasu do czasu sobie pozwalam!:( Bylam u lekarza,mialam wszystkie badania(krew,mocz,TSH,heliobacter pylorii,Alat,Aspat..) i wyszly ok.Poszlam tam dlatrego ze wlasnie miaalam problem z tym brzuchem i przytylam tez.Ale sie nie dziwie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,46272978,46272978,Zespol_jelita_drazliwego.html


Temat: Poddaję się... nie mam siły już do mojej pamięci
Poddaję się... nie mam siły już do mojej pamięci Jak pisałem już na tym forum, mam problemy z pamięcią. Pisaliście, że jedną z możliwości niemożliwości zapamiętywania jest tarczyca. Robiłem wszystkie badania w czerwcu i miałem tylko troszkę za niski cholesterol, za dużą bilirubinę i właśnie TSH. Resztę wszystko w pięknej normie. Zacząłem przyjmować jod... i nawet z autosugestią, że to to głupie TSH było przyczyną i wmawianiu sobie, że poprawia się, tak naprawdę nic (chyba) się nie poprawiło. Nie wiem jakie mam teraz TSH, bo jeszcze nie badałem od tego czasu. Teraz już ... pamięcią i inteligencją... a ja w życiu nie zażyłem jeszcze żadnego narkotyku... poza kawą od czasu do czasu. Boję się, że to np. jest nowotwór:( już wolałbym, żeby to był alzheimer......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,46433454,46433454,Poddaje_sie_nie_mam_sily_juz_do_mojej_pamieci.html


Temat: ospałość
możliwe ze masz niedobory magnezu w organizmie( kawa wyplukuje magnez:) spróbuj kupić sobie jakiś suplement magnezowy np w postaci tabletek musujących < jak to nie pomoże to zrob badanie na poziom cukru, albo na przeciwciala tarczycowe(TSH)-może masz niedoczynność tarczycy)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,14912009,14912009,ospalosc.html


Temat: Pomocy Nadczynność tarczycy wyniki
Pomocy Nadczynność tarczycy wyniki Mam pytanko co do wyników badań TSH wyszło mi 0,03 norma dolna 0,3 FT4 norma górna chyba 22 ja mam 227 i ft3 nie pamietam wyniku ale ... te badania był przerażony 2 razy juz do mnie dzwonił najpierw po badaniu jak zobaczył wyniki , ostatnio po USG pytał czy już byłem u endokrynologa , jak się czuje , ... nie zaprzątać Teraz biorę metizol i metocard , rece mi sie przynajmniej juz nie trzesa i moge sobie sam posłodzić kawę ;-) ja-mężczyzna 29 lat
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,17992564,17992564,Pomocy_Nadczynnosc_tarczycy_wyniki.html


Temat: Pacjent wie lepiej. Awantury na nocnym dyżurze
... nadcisnieniu trzeba ograniczyc sol (moj ojciec zuzywa kilogram na 2 miesiace), alkohol a tu lekarz zaleca lampeczke koniaczku na wieczor, zminimalizowac kawe a tu lekarz mowi, ze kawa nie szkodzi. Dal...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,902,98661071,98661071,Pacjent_wie_lepiej_Awantury_na_nocnym_dyzurze.html


Temat: przytyłam i nie mogę schudnąć ani kilograma...
... dzisiaj badania na TSH. jutro będą wyniki. czy ktoś może mi coś doradzić?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36,98627692,98627692,przytylam_i_nie_moge_schudnac_ani_kilograma_.html


Temat: Problemy z pamięcią i IQ-tarczyca?Proszę, pomóżcie
[0,27-4,20]. Nic nie robiłem więc. Teraz już jednak mam dość tego, znów zrobiłem badania w czerwcu tego roku i wyszło TSH zawyżone - 4,91 uIU/ml a poza tym za niski cholesterol i zawyżoną bilirubinę (ale to mam chyba przez inną chorobę). Przepisano mi jod. Zażywalem go przez 2 miesiące. I nawet z autosugestią, że to to głupie TSH było przyczyną i wmawianiu ... obniżoną temeraturę ciała. I już brakuje mi sił... jedynie próbuję tą kawą poprawiać sobie zdolności pamięciowe i koncentracyjne. 2 tygodnie temu zrobiłem znów badania (na własną rękę). I wyszło: 1) LIM. - za dużo 2) HB - za dużo 3) TSH: 3,69 4) FT4 - 1,48 ng/dl [0,932-1,71] 5) FT3 2,90 pg/ml [1,5-4,1] 6) Anty TPO - 58,15 IU/ml [ < 34]...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,47037718,47037718,Problemy_z_pamiecia_i_IQ_tarczyca_Prosze_pomozcie.html


Temat: Chcę mieć dziecko.
odporność ... warto teraz sie przyjrzec twojemyu cyklowi? czy teraz wiesz kiedy masz dni płodne, czy czujesz je? jak juz sie zdecydujesz na dziecko to trzeba robic wszyskie badania te co robia zdrowe kobiety przed ciążą i w ciazy i dodatkowo badania TSH FT3 i FT4. warto zrobic na początku ciąży badanie na p-ciala antykardiolipinowe (te ostatie to kazdy lekarz ci odradzi ... - ale nie zawsze. zdaje sobie sprawe ze to co napisalam jest przerazajace.. ale poronienia generalnei rzadko zdarzają.... przed staraniami o dziecko warto zrobic po ovulacji w 20-22 dniu cyklu badanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,31334349,31334349,Chce_miec_dziecko_.html


Temat: Jaki dobry endokrynolog w Lublinie?załamka:(
miesiąca), gdyby nie kawa- nie dałabym rady chyba funkcjonować. Jestem podpuchnięta, mam wysuszoną skórę o nieciekawym kolorze no i same wiecie jak się z tym człowiek czuje...Włosy wychodzą mi garściami.Zrobiłam na zlecenie lekarki wszystkie możliwe badania, żeby mogła zdiagnozować dlaczego ta moja tarczyca jest taka "oporna"(oczywiście odpłatnie:USG tarczycy i jamy brzusznej, wszystkie możliwe hormony kobiece- i oprócz widocznego stanu zapalnego tarczycy, wszystkie inne wyniki są OK). W dodatku od grudnia zatrzymało mi sie miesiączkowanie, nigdy wcześniej tak nie było, choć 5 lat temu miałam TSH 98 z hakiem... (ciąża nie wchodzi w grę).Do ... płacania za komplet badań przed każdą wizytą (równieź odpłatna)i w dodatku nie odczuwać poprawy. Poradźcie proszę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,58418221,58418221,Jaki_dobry_endokrynolog_w_Lublinie_zalamka_.html


Temat: Witam Wiosennie ! Samowolna zmiana dawki hormonu.
Witam Wiosennie ! Samowolna zmiana dawki hormonu. Dzień Dobry wszystkim. Proszę o opinie na pewien nurtujący mnie temat. Po tym, jak miałam TSH 130, otrzymałam Euthyrox 125 . Brałam dwa miesiące naprawdę regularnie, o szóstej rano, zachowując 6-cio godzinną przerwę bez jedzenoa przed zażyciem tabletki. Ponowne badanie wykazało TSH w dolnych granicach dolnej normy. Babka kazała mi zejść do 100. Brałam i ... po kawie. Wiecie. No i zadzwoniłam do lekarki, coby mi babeczka wypisała skierowanie na badania na teraz, bo cosik niekomfortowo się czuję a wizyta dopiero w czerwcu. Badania, oczywiście, płatne. Dziękuję, ... nie uzasadnia tego czynu. I jeszcze jedno pytanie. Wiem, że TSH miałam w dolnych granicach, ale nie czyję się nadaktywna. Czy i jak , zanim dotrę na wizytę, rozpoznać można , że wpadam w nadczynność? Że zbliżyłam się do momentu, w którym muszę za te badania zapłacić, bo inaczej zrobię sobie krzywdę? Co może mi grozić?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,60575057,60575057,Witam_Wiosennie_Samowolna_zmiana_dawki_hormonu_.html


Temat: Nie jestem dobrą matką...
być może potrzebujesz po prostu odpoczynku, może masz możliwość wyjść bez dzieci na godzinę na jakiś areobik, albo do koleżanki na kawę, która nie ma dzieci ... może po prostu wyjść ... zdrzemnąc lub myśleć o czymkolwiek ... inny powód Twojego zachowania to może rozchwiane hormony po porodzie ... czy sprawdzałaś tarczycę, ktęra często daje znać właśnie po porodzie? (tu chodzi o badanie FT3, FT4 i sprawdzenie czy wynik jest w normie oraz prawidlowo pod względem procentowym? - lekarze zlecają tylko TSH i na tej podstawie błędnie oceniają stan tarczycy) psycholog też może się...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1128,101194323,101194323,Nie_jestem_dobra_matka_.html


Temat: nie mogę schudnąc
mala-siostra wrote: - na śniadanie wypijam kawę z mlekiem bez cukru do tego jakiś jogurt naturalny z płatkami albo otrębami czy kanapkę zepsute mleko to główny sprawca osteoporozy, jak również przyczyna ... sok - biorę cały czas chrom a teraz kyupiłam w aptece linee nie pijam często alkoholu ale za to palę ostatnio nawet bylam u lekarza myślac o jakiś badaniach krwi. ten ... tsh, ft3, ft4, jeśli wynik tsh będzie powyżej 2.5 to to może być przyczyną.
Źródło: topranking.pl/1851/nie,moge,schudnac.php


Temat: Moja historia, co o tym sądzicie?
... Teraz trochę się przestraszyłam. Od rana siedzę na necie i czytam o tym TSH, czy mam właściwy poziom czy nie. Nie jestem panikarą, dużo nachorowałam się w dzieciństwie, jestem też alergikiem....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,106833357,106833357,Moja_historia_co_o_tym_sadzicie_.html


Temat: nadczynność tarczycy (basedow) moja historia
... .. mam 27 lat a leczenie pewnie potrwa długo.. powie mi ktos co można jesc w nadczynnosci? czego nalezy sie wystrzegać ,moge pic kawe jedną dziennie? ... pozdrawiam i sorry,ze tyle...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,71601692,71601692,nadczynnosc_tarczycy_basedow_moja_historia.html


Temat: bardzo proszę o radę PCO, tarczyca, niskie fsh, lh
guz. Wybieram się na USG, zresztą mam sporo badań do zrobienia, choć mój lekarz namawia nas, byśmy już zaraz podjęli starania o drugie dziecko. Zaczęłam znów brać luteinę i w tym miesiącu zrobiłam badania: trzeci d.c. FSH <0,10mIU/ml LH <0,10mIU/ml jedenasty d.c. estradiol 71,80pg/ml Na forum zawsze piszecie tylko o wysokim fsh i lh a co z niskim??? Lekarz mi powiedział, że nie są najgorsze (?), tylko estradiol za niski. Poza tym w tym miesiącu pęcherzyki kiepskie i raczej nic nie wyjdzie. Poradźcie mi, proszę, jakie mam jeszcze wykonać badania? Na pewno umówię się na USG tarczycy, znam dobrego radiologa, który diagnozował również moją mamę. Na pewno też (to już wiem dzięki lekturze Waszych porad w innych watkach ): w 21.d.c.: TSH, FT3, FT4, ... jakie badania powinnam jeszcze wykonać? Z góry Wam dziękuję, będę niezmiernie wdzięczna za każdą opinię.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,51438529,51438529,bardzo_prosze_o_rade_PCO_tarczyca_niskie_fsh_lh.html




Powered by MyScript